Kasteel Amerongen

Storytelling over toen en nu

Kasteel Amerongen.
Meer dan 700 jaar springlevend.

Kasteel Amerongen is het best bewaarde geheim in het centrum van het land. Een bezoek opent een ware schatkist van de Gouden Eeuw. 

Kasteel Amerongen toont 400 jaar bewonersgeschiedenis in een museale opstelling.

Bezoekers kunnen er het échte alledaagse leven ervaren van de bestuurlijke adel in de 17e eeuw en de politieke betekenis voor de vaderlandse en Europese geschiedenis met een bijzondere rol voor de vrouw(en).

Ontdek haar verhalen
Het huis en de authentieke collectie bevatten talloze verhalen die op professionele wijze worden verteld door hooggekwalificeeerde gidsen. Deze verhalen vormen de basis voor diverse (thema)tentoonstellingen door het jaar heen.
Kasteel Amerongen Margaretha turnor
Kasteel Amerongen handschrift margaretha turnor
Kasteel Amerongen margaretha font
Van ganzenveer naar digitaal letterfont

Margaretha Turnor is de bouwvrouwe van Kasteel Amerongen. Ze heeft ervoor gezorgd dat het kasteel eind 17e eeuw na de verwoesting wordt herbouwd. Ze schrijft haar echtgenoot Godard Adriaan van Reede bijna drie maal per week over de vorderingen van de bouwwerkzaamheden en over haar veertien kleinkinderen.

Voor de tentoonstelling ‘Sterke vrouwen op Kasteel Amerongen’ werden haar handgeschreven brieven van rond 1870 gebruikt als basis voor een digitaal letterfont dat gebruikt kon worden voor communicatie-uitingen en tijdens diverse workshops met kinderen.

Kasteel Amerongen sterke vrouwen
Kasteel Amerongen help de keizer komt
Kasteel Amerongen flyers
Kasteel Amerongen help de keizer komt
Kasteel Amerongen flyer
Kasteel Amerongen bouwplaat

|

|

|